“ TIDAKLAH KERANA CINTAKAN ALLAH, MANUSIA TERKORBAN DAN BERKORBAN. TANPA CINTA LENYAPLAH AGAMA..TIDAKLAH KERANA CINTAKAN KEKASIH, MELAINKAN KERANA ILAHI. TANPA DIA TIADALAH KEHIDUPAN....” (HUKAMAK)

Isnin, 24 Mei 2010

Saya, Kamu, Dia & Kami 1

Bismillahirrahmanirrahim...


Assalammualaikum wbh....

Salam kebahagiaan... erm, arini ana terfikir untuk meletakkan satu entry mngenai kisah reality yang mmg berlaku. Watak, tempat dan masa biarlah rahsia.... Tidak ada kena mngena dengan yang dah meninggal dunia mahupun yang masih terlena... (yang hidup mungkin terperasan kot kisah nie same dengan ape yang terjadi dengan mereka ) sekadar utk mengimbau kembali detik lawak king ketika itu dan berkongsi bersama antum semua. Moga ceria.... hihihih


Di Malam nan indah

Al kisah, adelah 5 org shbat baik yang mengambil shortsem bersama ingin keluar di hjung2 minggu utk mncri mknan. Meka berlima adelah amat (driver thru always), akim, along, ude dan nur. Dalam perjalanan utk mncri lokasi yang akan menjadi sasaran. Bertanyalah amat dgn shabt2 nya

Amat : Weh korang, nak makan kat ne ni??

Ude : Aku ikot jeh, ko kan lagi pakar bab2 tmpt mkn kat sni... Agak dah smua tmpat kot aku mrase bile kluar ngn ko nih...

Along : Haah.. mat, ko kan dah tahap otai bab2 jalan 1 bangi nih....

( bderai ktawe mreka bile bgabung bsame, nak kate lawak? biaser jeh.. tapi klakar la gak tgok raut muke si amat yang dok tpkir mne nak letak dak brempat nie makan?? keh3)

Amat : Hah..!! weh, ade 1 restoran ni baru bukak tau, aku lom survey lagi kat sane. tapi mcm ade promosi jeh..

Nur : Yeke?? mcm best jeh bunyinyer.. katne mat??

Amat : Korg pernah dgr Restoran Tupai2 ???

Akim : Yang terpampang beso kat tepi jaln tu ke?? pnah kot... eh xmahal ke?? Nme pown cam gempak jeh..Tkot aku..

Ude : Haah la mat, kang ade lak blari tupai2 kluar dri restoran tu...

(Pecah sekali lagi ktawe mreka... oh lawak apekah ini...kah3 )

Amat : Aku rase ok kot... Yok cube dulu...

(Mreka berempat mngiyakan jeh.. coz dah xde idea nak makan katne..huwo3)

Seminit setelah smpi ke destinasi

Along : Eh, eh... tu mcm lec aku jeh?? Alamak... x feel la cmni klo mkn ngn lec dok...

Ude : Yeke long? xmcm pown... tpi knpe dorg tgok lain mcm ek?? Plik aku

Nur : Ye kot.... ke dah nak ttup?? Xnmpk planggan pown. Ko biar betul mat??

Amat : Relex.... be cool... xbest kite blah jelah.....heheh

(ikot ko la mat, mreka brempat jadi cam lembu kne tambat.. ikot jeh dri blakang )

Nur : Wah, cam gempak jeh restoran nih... kite xsilap masuk kan?

Akim : Asal boleh la... prut aku dah bgendang dri tdi... oh..nak makn..nak makn...heheh

Ude : Geng, lepak sne yok... sejuk skit...ngeh3

5 mnit kmudian dtg playan mmbawa menu2 nya

Ude : Blurp...!!! mak aai harge die.... ( dgn bsikan pling slow smpi semut pown xleh dgr)

(along ngn nur saling berpandang2 ngan) - cam ade mksud tsirat jeh dak 2 org ni??
(akim ngn amat wat muke blur...xde prasan kah mreka)

Playan : Erm... sye amik order dulu yer... nak minum ape?

Ude : nak pesan ke x nak ni?? adoiy... tgok dorg dulu la (smbil mjeling smua kwn2nye, silap jeling leh juling...hahah)

Along : Cmnilah kak, ktorg pesan nnti yer.. klo dah siap pilih ktorg pnggil akk smula ( mgmbil langkah bjage2 nmpk..kah3)

Pelayan : Xpelah, saye amik order minum jeh dlu

Ude : Eh,eh.. xpahe bahse kah?? kang sound, ktorg lak kne halau (dlm hatinye, klo tkluar, mau merah mgalahkan udang galah kne bakar..hehehehe tahan2)

Along : Xpe kak, ktog plih dulu yer..nnti ktorg pnggil balik.. (smbil mnahan sbarnye..)

stelah playan berlalu pergi

Ude : nak ckp ke x?? kang ckp...cam xde duit la plak.... adoiy.... cmne ek?? ( bkate dgn hatinya sndri)

(along ngn nur masih tekun & tawaduk tgok menu dri tdi xhabis2.... ade prasaan lagikah dorg tu?? oh... tidak!!! )

( akim dah wat muke pling hnsem xleh tahan lapo...kah3)

tibe2 si Amat bersuara

----- to be continued..... tunggu jeh... -----


wassalam

2 ulasan:

  1. ann(watak along)25 Mei 2010 6:16 PTG

    hahaha...............poyo.............klu si AMAT yg bc ni aku sure dia geram ngn kt..hehe..ko len kl buat tag line.. klu nk rs blari mcm tupai g la singgah restoran tupai2 tu...hahaha...aku xle tahan mka playan bwk cwn tu tgk kt..haha..bole ulser prut aku tgk citer ni.

    BalasPadam
  2. tgok criter ape long???? hahah... mmg sakit kan...=)

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails