“ TIDAKLAH KERANA CINTAKAN ALLAH, MANUSIA TERKORBAN DAN BERKORBAN. TANPA CINTA LENYAPLAH AGAMA..TIDAKLAH KERANA CINTAKAN KEKASIH, MELAINKAN KERANA ILAHI. TANPA DIA TIADALAH KEHIDUPAN....” (HUKAMAK)

Isnin, 24 Mei 2010

Saya, Kamu, Dia & Kami 2

Bismillahirrahmanirrahim....


Assalammualaikum wbh....

Amat : Eh, kalau korg nak blah, aku layan jeh. Cam mahal je weh kat sni... tgoklah nasi goreng mamak pown lagi murah k0t

Nur : Relex la skali skala makan mahal. Makan jelah kat sni.. xkan nak blah cmtu jeh??

Ude : Blurp..!! biar btol ko, sky juice die pown mngalahkan mnum air teh o glas besar kot

Along : Haah la... aku cam xsdap hati lak... cmne? nak blah ke x ni??

( Akim hanya diam mbatukan diri... tau dah, msti mnahan prut yang lapo....hahaha)

Amat : Klo korg blah, aku ikot jeh.. nyesal lak bawak korg dtg sni... Blah la yok... Lantak la jadi ape pown....ghe2

Ude : Biar btul mamat nie? dah le tggal kte2 jeh. xpasai2 playan2 tu ktawekan kite lak? malu den dibueknye.. tpi xpe... still ngn prinsip lame " hang xkenai aku, aku xknai hang" hihi( bkate sepi dlm hatinye )

ALong : Jom blah snyap2... jom2....

( Baru nak memulakan langkah, Amat dah berlari tlompat2 laju kluar dri restoran tu )
( Mreka brempat tgamam sktika)

Ude : Mak aii.. kate nak kluar same2, die lak laju cam tupai kne kejar... adoyai... malu2...

Nur : syyh.... diam2.... cover line cover line

Along : Aaaa... Amat sakit prut sgt le tuh... Mat tunggu mat... tandas xkemane tu... tau2.. ko sakit prut.... relex... ( knon cover line baik punyo...hahahha)

Sesampai di kreta

Amat : Woi2, cepat wiey, cepat masuk... malu dah nie..

Ude : Relex... kan along dah cover baik punye tu..

Nur : Dah2 masuk cepat doq... aku xtahan nak gelak dah ni

( Masuk je dlm kreta, tgelak sakan smpi xingat dunia... hanya ALlah jeh tau cmne ktog menahan ktwe dri start si Amat lari2 tupai smpi ke dlm kreta )

Akim : Memang patotlah diberi name Restoran tupai2, sape yang msuk sane.. komfem bile kluar lari tupai2....... ( pcah lagi ktwe kami bgabung....hahahahah)

Along : Dah la mat, aku rela makan kat kedai mamak dri makn kat sni... Tercekik2 la klo xabih makan....hahaha

Nur : Tgok la tdi si playan tu kate, klo xabis makn, siap kne cas rm10 lagi.... wah... mmg tcekik la kome....

The moral of the story : Jangan disangke restoran yang xde org sebab dah nak tutup n jgn di sangke kedai makan yang bru buka byk promosi nye... so jangn jadi cam mreka yer... lepas nih leh wat 1 acara padang : larian tupai2.... komfom amat jadi pemenangnye....hahaha

( opps... maaf yer.... tiade kne mngena dgn saye, kamu, dia dan kami...sekadar pkongsian semata....hehehhe)

wassalam

5 ulasan:

  1. uit de..asal ak x de dialog??

    BalasPadam
  2. n 1 lg, asal ad awan ngan hjan kt ats gmba ak tuh??x puas ati tol ak..huk3..

    BalasPadam
  3. kan cntik tu aku edit... habis gmpaq ko nyanyi.... tmpt ko jeh hujan...keh3

    ko kan pendiam... tu yang kurang...hahahah

    BalasPadam
  4. eeee..............malu beb.........xpnh dlm hdup da msuk restoran kuar blk... bkn kuar tp LARI...............hahaha......aku da tbyg org dua org yg tgk kt plik tu mst ktawakan kt sbb kt ngn diorg pn mngsa kne TIPU......haha..

    BalasPadam
  5. hahahahah...pndai xpe... ko pnye line clear tu pown agak xkena...keh3... tahir ar... xnyempat2 dah lari dulu...keh3

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails