“ TIDAKLAH KERANA CINTAKAN ALLAH, MANUSIA TERKORBAN DAN BERKORBAN. TANPA CINTA LENYAPLAH AGAMA..TIDAKLAH KERANA CINTAKAN KEKASIH, MELAINKAN KERANA ILAHI. TANPA DIA TIADALAH KEHIDUPAN....” (HUKAMAK)

Isnin, 19 April 2010

Warkah Berbisa Madu 5


Bismillahirrahmanirrahim...

Assalammualaikum wbh....

EPISOD AKHIR

*******

Masa terus berlalu.. Saya terus sibukkan diri dengan kerja-kerja lain. Dalam usaha nak lupekan awk, bukan senang,tapi saya terus cuba. Saya selalu bagi tazkirah, ingatkan orang. Saya bagi ta'lim di msjid, terangkan pada orang, couple haram, tunjuk segala dalil.. Macam-macam yang berlaku.. ada kritikan..ade gk yg stuju..tapi tak kisahlah semua tu..


Tiba-tiba satu pagi ni, dapat sms daripada awak.. awak bagi gambar bunga..bawah tu ada ayat.. "Seindah gubahan pertama.." Saya rasa awak masih tak dapat lupakan saya. Saya pun fikir.."Kena tegaskan rasanya". Lepas tu saya hantarlah sms ni. Dan rasanya itulah yg terakhir..


"Tiada yang lebih indah daripada mendapat keredahaan ilahi..seindah manapun gubahan pertama tu, selagi tak mendapat keredahaanNya, tetap tiada gunanya.. Assalamualaikum.. saya tahu, dulu saya cakap, kalau ada jodoh, insya-Allah akan bertemu juga. Tapi saya taknak awak tunggu. Lupakan saya. Biar Allah yang menentukan..Lagi satu, Jangan cari cinta manusia, ia penuh dengan penipuan, kekecewaan, dan tak kekal.. Tapi carilah cinta Allah.. tiada penipuan, tidakkan pernah mengecewakan itulah cinta abadi.. Cinta yang diredahai.. -Yang Terakhir- "


[SEND]

[SENDING..]

[MESSAGE SENT]


Saya dah buat keputusan. Saya pasti apa yang saya buat ni betul. Saya yakin, Allah akan sediakan yang terbaik untuk saya.Saya takkan berpatah balik..


Takkan..buat selama-lamanya.


TAMAT... SEMOGA BERMANFAAT..WINK3..(^,*)

Biarkan SEPI,
Biarkan ia di bawa angin yang menyapa,
Perginya membawa 1000 manfaat yang berguna,
Biarkan BISIKAN DUNIA,
Biarkan ia hilang bersama debu2 berterbangan,
Kerna hilangnya menampal 1000 keinsafan,
Biarkan NAFSU,
Biarkan ia terpadam,
Kerna diamnya membawa 1000 kebahagiaan.

Kini,
Yang dicari sudah ditemui,
Yang ditinggalkan telah kembali,
Yang hilang telah dijumpai,
Yang merajuk telah menjengukkan diri,
Yang menjauh telah mendekai,
Dan yang perlu di CINTAI sudah dikenalpasti.
CintaMU ILahi
Merungkai 1000 rahsia
Bukan sahaja di dunia
Tapi rahsia di akhirat...

wassalam

2 ulasan:

  1. assalammualaikum

    saudari, cerita ini daripada i luv islam? pernah terbaca dlm ruangan tersebut dan tahniah diucapkan krn post cerita ini dlm blog saudari sebab jika di i luv islam ramai yang terlepas pandang daripada membacanya. selamat berdakwah!!! syukran saudari berkongsi ilmu sesama manusia. wassalam

    BalasPadam
  2. wslm...ye saye.... syukran gak mnziarahi blog ana.... bolehkah ana tau, siapakah anta/anti?

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails